Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema SON DAKİKA: 2021’de internette seyredeceğimiz 20 iddialı film
        • 1

          PIECES OF A WOMAN

          Macar yönetmen Kornél Mundruczó’yu Türkiye’de gösterime giren ‘Beyaz Tanrı’ (Fehér isten) ve ‘Jüpiter’in Uydusu’ (Jupiter holdja) gibi filmlerinden tanıyoruz. Cannes Film Festivali’nin favori yönetmenlerinden biri olan Mundruczó, Kata Wéber ile birlikte yazdığı 2018 tarihli bir tiyatro oyunundan sinemaya uyarladığı filmde Vanessa Kirby, Shia LaBeouf, Molly Parker, Sarah Snook, Iliza Shlesinger, Benny Safdie, Jimmie Fails ve Ellen Burstyn gibi oyuncuları bir araya getiriyor. Yapımcıları arasında Martin Scorsese’in de yer aldığı film, dünya prömiyerini yaptığı Venedik Film Festivali’nde başroldeki oyuncusu Vanessa Kirby’ye en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandırdı. ‘Pieces of a Woman’, evde gerçekleşen bir doğum sırasında bebeğini kaybeden bir kadının acısıyla baş etme sürecini anlatıyor. (7 Ocak, Netflix)

        • 2

          HERSELF

          ‘Mamma Mia!’ ve ‘The Iron Lady’ gibi filmleriyle tanıdığımız İngiliz yönetmen Phyllida Lloyd’un Clare Dunne ve Malcolm Campbell’in senaryosundan çektiği ‘Herself’, dünya prömiyerini geçtiğimiz Ocak ayı içinde Sundance Film Festivali’nde gerçekleştirdi. ‘Herself’, iki küçük kızıyla geçim mücadelesi veren yalnız anne Sandra’nın hikâyesini anlatıyor. Başını sokacak bir ev için başvurduğu kurumlardan olumlu yanıt alamayan Sandra, yakın çevresinden aldığı destekle kendi evini yapmaya karar veriyor. Ama ayrıldığı eşi, açtığı velayet davasıyla onun için hayatı daha da zor hale getiriyor. Sandra’yı senaryoda da imzası olan Clare Dunne canlandırıyor. (8 Ocak, Amazon Prime Video)

        • 3

          ONE NIGHT IN MIAMI

          Oscar ödüllü oyuncu Regina King, son 7 yıldır televizyon dizilerinde yönetmenlik yapıyordu. Senaryosunu Kemp Powers’ın yazdığı ‘One Night in Miami’, King’in yönettiği ilk sinema filmi... Boksör Muhammed Ali (Eli Goree), siyasi lider Malcolm X (Kingsley Ben-Adir), Amerikan futbol oyuncusu Jim Brown (Aldis Hodge) ve müzisyen Sam Cooke (Leslie Odom Jr.), 1964 yılının şubat ayında Miami’de bir otel odasında bir araya gelirler. Amaçları, o zamanlar adı Cassius Clay olan Muhammed Ali’nin Sonny Liston karşısında kazandığı galibiyeti kutlamaktır. Sohbet bir süre sonra 1960’lı yıllarda yükselen sivil haklar mücadelesine kayar ve her biri bu mücadeledeki rolünü sorgulamaya başlar. Dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan ve çok olumlu tepkiler alan film, 25 Aralık’ta ABD’de sinemalarda gösterime girdi. (15 Ocak, Amazon Prime Video)

        • 4

          OUTSIDE OF WIRE

          ‘Derailed’, ‘1408’, ‘The Rite’ ve ‘Escape Plan’ gibi Türkiye’de de gösterilen Hollywood yapımlarından hatırlayabileceğimiz İsveçli yönetmen Mikael Hafström’ün imzasını taşıyan ‘Outside the Wire’, bir bilimkurgu aksiyonu… Film nükleer saldırıyı durdurmak için, android bir subayla birlikte savaş bölgesine gönderilen pilot Leo’nun hikâyesini anlatıyor. Leo rolünü, ‘Avengers’ filmlerinde Falcon rolünde karşımıza çıkan ve filmin yapımcıları arasında da yer alan Anthony Mackie canlandırıyor. Damson Idris’in android subayı oynadığı filmde Emily Beecham ve Michael Kelly gibi isimler de rol alıyor. (15 Ocak Netflix)

        • 5

          THE DIG

          John Preston’un 2007 tarihli romanından uyarlanan ‘The Dig’, altıncı ve yedinci yüzyıl İngiltere tarihini aydınlatması açısından büyük önem taşıyan Sutton Hoo arkeolojik kazılarını konu alan tarihi bir dram… Arkeolog Basil Brown’ın 1938 yılındaki ön çalışmalarıyla başlayan kazının bulunduğu alan, filmde Carey Mulligan tarafından canlandırılan Edith Pretty’ye aitti. Usta aktör Ralph Fiennes’ın arkeolog Basil Brown’ı oynadığı filmde Lily James, Johnny Flynn, Ben Chaplin gibi isimler de rol alıyor. Netflix ile BBC Films’in ortak yapımı olan ‘The Dig’i Simon Stone yönetti… (29 Ocak Netflix)

        • 6

          MALCOLM & MARIE

          Covid-19 pandemisi nedeniyle yaşanan ‘evlere kapanma’ döneminde yazılan ve çekilen bir film ‘Malcolm & Marie’… Çekimler, meslek kuruluşlarından onay alındıktan sonra tüm güvenlik protokollerine uygun olarak 17 Haziran ile 2 Temmuz arasında tamamlandı. Kuşkusuz, her şeyi kolaylaştıran genellikle tek mekânda geçen iki kişilik bir film olmasıydı… ‘Malcolm & Marie’, yeni filminin prömiyerinden sonra evine dönen bir yönetmenin sevgilisiyle gece boyunca yaşadıklarına odaklanıyor. Zendaya ve John David Washington’un oynadığı çift, bir noktadan sonra ilişkiyi yürütüp yürütemeyeceğini sorgulamaya başlıyor. ‘Euphoria’ adlı televizyon dizisiyle tanınan Sam Levinson’un yönettiği film siyah beyaz olarak çekildi. (5 Şubat, Netflix)

        • 7

          COMING 2 AMERICA

          Eddie Murphy’nin öyküsünü yazdığı ve başrolünde oynadığı, 1988 tarihli ‘Coming to America’; kendine eş bulmak için New York’a gelen ve ‘kraliçeler’ anlamına gelen ismi nedeniyle Queens bölgesini tercih eden Afrikalı bir prensin hikâyesini konu alıyordu. 33 yıl sonra karşımıza gelecek bu devam filminde ise artık ülkesi Zamunda’nın kralı olan Akeem, varlığından yeni haberdar olduğu ve beklenmedik şekilde tahtının varisi haline gelen oğlunu yakından tanımak için ABD’ye geliyor. Craig Brewer’in yönettiği filmde Murphy’ye Arsenio Hall, Jermaine Fowler, Leslie Jones, Tracy Morgan, KiKi Layne, Wesley Snipes ve James Earl Jones gibi isimler eşlik ediyor. Bu arada, Murphy’nin filmde farklı karakterleri canlandırdığını da belirtelim. Sinema salonlarında gösterilmesi planlanan filmin ABD dağıtım haklarını Amazon aldı. Filmin uluslararası dağıtım hakları ise Paramount’da… (5 Mart, Amazon Prime Video)

        • 8

          ARMY OF THE DEAD

          Zack Snyder deyince akla süper kahramanlar geliyor ama ilk uzun metrajlı konulu filmi ‘Dawn of the Dead’in bir zombi filmi olduğunu unutmamak gerek. ‘Watchmen’, ‘Man of Steel’, ‘Justice League’ gibi filmlerin yönetmeni Snyder, ‘Army of the Dead’ ile yeniden zombilerin arasına dönüyor. Film, zombi salgını sırasında karantina altına alınmış bölgede çok büyük bir soygun planlayan bir grup paralı askerin serüvenlerini konu alıyor. Snyder’ın senaryosunu Shay Hatten ve Joby Harold ile yazdığı 90 milyon dolarlık bütçeli ‘Army of the Dead’de Dave Bautista, Ella Purnell, Ana de la Reguera, Garret Dillahunt, Raul Castillo gibi ismiler oynuyor. Filmin peşinden ‘Army of the Dead: Lost Vegas’ başlığıyla animasyon formatında bir televizyon serisi de yayınlanacak. Dizide, filme konu olan olayların öncesi anlatılacak.

        • 9

          BLONDE

          ‘Chopper’ (2000), ‘The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford’ (2007) ve ‘Killing Them Softly’ (2012) ile tanıdığımız Yeni Zelanda doğumlu Avustralyalı yönetmen Andrew Dominik, bu kez suç dünyasından uzaklaşmışa benziyor. Joyce Carol Oates’in 2000 tarihli aynı adlı romanından sinemaya uyarladığı film, sinemanın efsane starı Marilyn Monroe’nun kurgusal hayat hikâyesi üzerine kurulu. ‘Blonde’ birebir gerçekleri takip eden biyografik bir film değil. Doıminik’in 2010’dan bu yana önce Naomi Watts sonra Jessica Chastain ile çekmek istediği ama farklı nedenlerle sürekli ertelediği filmde Monroe’yu, gerçek hayatta koyu renk saçlara sahip Ana de Arnas canlandırıyor. Diğer önemli rollerde Adrien Brody, Bobby Cannavale ve Julianne Nicholson gibi oyuncular var.

        • 10

          DON'T LOOK UP

          Netflix’in şu ana kadar yaptığı filmler arasında en iddialı oyuncu kadrosuna sahip olduğu söylenen ‘Don’t Look Up’ın çekimleri geçtiğimiz nisan ayında başlayacaktı. Ama Covid-19 pandemisi nedeniyle kasıma ertelendi. Gösterim tarihi belli olmayan ve şimdiden 2022 Oscar’larında söz sahibi olabileceği düşünülen filmin geniş oyuncu kadrosunda Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Jonah Hill, Himesh Patel, Timothée Chalamet ve Matthew Perry gibi isimler yer alıyor. Film, bilim dünyasında çok tanınmayan iki astronomun medya üzerinden tüm dünyayı uyarma çabalarını konu alıyor. İki astronom, önlem alınmazsa altı ay içinde dünyaya bir meteor çarpacağını iddia ediyorlar. Filmi ‘The Big Short’ ve ‘Vice’ gibi filmleriyle tanınan Adam McKay yazıp yönetti.

        • 11

          PİNOKYO
          (Pinocchio)

          Guillermo Del Toro’nun 2008’den bu yana gerçekleştirmek istediği ama yapım şirketlerinin ilgisizliği nedeniyle yıllardır bir türlü hayata geçiremediği animasyon projesi, bildiğimiz Pinokyo hikâyesinin daha karanlık bir yorumunu karşımıza getirecek. 1930’ların faşist İtalya’sında geçen film Gris Grimly’nin 2002 yılında yayımlanan Pinokyo tasarımlarını temel alıyor. ABD’de PG-13 sınırlamasıyla gösterime girmesi beklenen ‘Pinokyo’, stop-motion tekniğiyle çekiliyor. Filmin seslendirme kadrosunda Gregory Mann, Ewan McGregor, David Bradley, Ron Perlman, Tilda Swinton, Christoph Waltz, Cate Blanchett, Tim Blake Nelson, Finn Wolfhard, Burn Gorman ve John Turturro yer alıyor. Del Toro, yıllar önce kendisini en çok etkileyen sanat formunun animasyon olduğunu belirtmiş ve Pinokyo karakteriyle kurduğu kişisel bağdan söz etmişti. (Netflix)

        • 12

          RED NOTICE

          Aksiyon türündeki filmi, başrolünde Dwayne Johnson’ın oynadığı ‘Central Intelligence’ (2016) ve ‘Skyscraper’ (2018) filmlerinden tanıdığımız Rawson Marshall Thurber yazıp yönetti. ‘Red Notice’, bir grup ajanın Interpol tarafından ‘Kırmızı Bülten’le aranan dünyanın en büyük sanat hırsızlarından birinin peşine düşmesini konu ediniyor. Büyük bütçeli bir aksiyon komedi olan ‘Red Notice’, Dwayne Johnson, Ryan Reynolds ve Gal Gadot gibi 3 yıldızı bir araya getiriyor. Yapımcıların dağıtım hakları için Universal Pictures ile anlaşmalarının ardından filmin 13 Kasım 2020’de gösterime girmesi kararlaştırılmıştı. Universal bütçe sorunları nedeniyle projeden çekilince dağıtım hakları Netflix’e geçti.

        • 13

          APOLLO 10 1/2: A SPACE AGE ADVENTURE

          Richard Linklater’ın yazıp yönettiği film, animasyonla gerçek çekimleri birleştirmesiyle öne çıkıyor. Linklater, animasyon bölümlerde daha önce ‘A Scanner Darkly’ (2006) adlı filminde uyguladığı rotoscope tekniğini kullanıyor. Aile seyircisine seslenen bir film olarak tasarlanan ‘Apollo 10 1/2: A Space Age Adventure’ 1969 yılında Apollo 11’in Ay yolculuğuna, hem astronotların hem de Houston, Texas’taki bir çocuğun gözünden bakıyor. Şu an postprodüksiyon aşamasında olan filmin kadrosunda Glen Powell, Jack Black, Zachary Levi ve Josh Wiggins gibi isimler yer alıyor. (Netflix)

        • 14

          BRUISED

          Gözden düşmüş dövüşçü Jackie ‘Justice’, MMA (Mixed Martial Arts-Karışık Dövüş Sanatları) dünyasının yükselen yıldızlarından biriyle karşılaşma fırsatı bulur. Yıllar önce bırakmak zorunda kaldığı 6 yaşındaki oğluna annelik yapabilmek adına bu dövüşü kazanmak zorunda hisseder kendini… Senaryosunu Michelle Rosenfarb’ın yazdığı film için yönetmenlik koltuğuna ilk kez oturan Halle Berry, Jackie ‘Justice’ rolünü canlandırıyor. Dünya prömiyerini Toronto Film Festivali’nde yapan filmin müzikleri son dönemin iddialı bestecilerinden Terence Blanchard’ın imzasını taşıyor. (Netflix)

        • 15

          CONCRETE COWBOY

          Greg Neri’nin ‘Ghetto Cowboy' adlı romanından uyarlanan film, yıllardır ayrı yaşadığı babasının yanına Kuzey Philadelphia’ya gönderilen ve burada ata binen şehir kovboylarının yıllardır sürdürdükleri gelenekleriyle tanışan 15 yaşındaki bir gencin hikâyesini anlatıyor. Yönetmen Ricky Staub, senaryosunu Dan Walser’le yazdığı ilk uzun filminde başta Idris Elba olmak üzere Caleb McLaughlin, Jharrel Jerome, Lorraine Toussaint, Byron Bowers gibi oyuncularla çalışıyor. Dünya prömiyerini yaptığı Toronto Film Festivali’nde genelde olumlu eleştiriler aldı. (Netflix)

        • 16

          LAST LETTER FROM YOUR LOVER

          Londralı gazeteci Ellie, arşivlerde bulduğu mektupları okurken 1960’lı yıllarda yaşanmış çok romantik bir aşk hikayesinin içinde bulur kendini… Talihsiz âşıkların öyküsüne kendini giderek kaptıran Ellie, onların gerçek kimliklerini bulmak ve mektuplardan sonra neler yaşadıklarını öğrenmek için elinden geleni yapmaya karar verir. Jojo Moyes’in iki farklı dönemde yaşanan aşk öykülerini anlatan ve çok satan romanından uyarlanan filmin yönetmeni Augustine Frizzell… Felicity Jones’un gazeteci Elly’yi canlandırdığı filmde 1960’ların âşıklarını Shailene Woodley ve Callum Turner canlandırıyor. (Netflix)

        • 17

          MUNICH

          Bir İngiliz diplomat II. Dünya Savaşı’nın patlamaya hazır olduğu günlerde Almanya’nın Münih şehrine gider. Oxford’dan eski bir sınıf arkadaşı da yoldadır ama o, Almanlar adına çalışmaktadır… Usta oyuncu Jeremy Irons’ın dönemin İngiltere Başbakanı Neville Camberlain’i canlandırdığı tarihi dram, Alman yönetmen Christian Schwochow’un imzasını taşıyor. ‘1917’nin başrol oyuncularından genç aktör George MacKay de filmin önemli rollerinden birini canlandırıyor. İngiliz yapımı ‘Munich’, Robert Harris’in 2017 tarihli ‘Fatherland’ adlı romanından uyarlandı. (Netflix)

        • 18

          I CARE A LOT

          Başlıca rollerinde Rosamund Pike, Peter Dinklage, Eiza González, Chris Messina ve Dianne Wiest’in oynadığı ‘I Care a Lot’, J Blakeson’un yazıp yönettiği bir suç komedisi… Gerilim unsurunun da kullanıldığı filmde Rosamund Pike, vesayeti altındaki yaşlı müşterilerinden sistematik olarak para sızdırmayı adet edinen Marla Grayson adlı marazi bir karakteri canlandırıyor. Dünya prömiyerini geçtiğimiz eylül ayında Toronto Film Festivali’nde gerçekleştiren ‘I Care a Lot’, eleştirmenlerden aldığı olumlu notlarla dikkat çekti. Film başroldeki Rosamund Pike ile tecrübeli aktris Dianne Wiest’in performanlarıyla öne çıkıyor. (Netflix)

        • 19

          LOUIS WAIN

          1860 ile 1939 yılları arasında yaşayan ve iri gözlü kedi çizimleriyle tanınan İngiliz sanatçı Louis William Wain’in yaşam öyküsü… Wain’in şizofreni hastası olup olmadığı ve bu rahatsızlığın eserlerine yansıyıp yansımadığı uzmanlar arasında tartışma konusu olmuştu. Simon Stephenson’un özgün senaryosu, 2014 yılında İngiltere’de hâlâ çekilmeyen en iyi senaryoların sıralandığı listedeydi. Will Sharpe’ın yönettiği filmde Benedict Cumberbatch, Claire Foy, Andrea Riseborough, Sharon Rooney ve Toby Jones gibi oyuncular rol alıyor. (Prime Video)

        • 20

          THE POWER OF THE DOG

          Jane Campion’ın Thomas Savage’ın aynı adlı romanından sinemaya uyarladığı film, Montana’da büyük bir çiftlik sahibi olan iki erkek kardeşin içlerinden birinin evlenmesinden sonra yaşadıkları çatışma üzerine kurulu... Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Jesse Plemons, Thomasin McKenzie ve Kodi Smit-McPhee’den oluşan etkileyici bir kadroyu buluşturan filmin çekimleri 10 Ocak 2020’de Yeni Zelanda’da başladı. 2 Nisan’da Covid-19 salgını nedeniyle durdurulan prodüksiyon çalışmaları 22 Haziran’da yeniden başladı. (Netflix)

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa