Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2020 DGS ile hangi bölümlere geçiş yapılır? DGS yapılacak lisans programları

        Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik kapsamında meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yürütülüyor. Peki 2020 DGS ile hangi bölümlere geçiş yapılır? DGS yapılacak lisans programları...

        DGS İLE HANGİ BÖLÜMLERE GEÇİŞ YAPILIR?

        DGS ile hangi bölümlere geçiş yapılacağı ÖSYM tarafından hazırlanan kılavuzda yer alıyor. Ön lisans mezuniyet alanlarına göre dikey geçiş yapılabilecek lisans programları Tablo 2'de yer alıyor. Adayların, tercihlerini sadece bu tabloda verilen ilgili alanları göz önünde tutarak Tablo-1'deki lisans programlarından yapmaları gerekmektedir.

        DGS İLE GEÇİŞ YAPILAN BÖLÜMLER
        REKLAM

        DGS PUAN HESAPLAMA NASIL OLACAK?

        DGS puanları, adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) belli katsayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilecektir.

        DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A’da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.

        DGS Puanları Sayısal Standart Puan Sözel Standart Puan Ön Lisans Başarı Puanı (ÖBP)*
        Sayısal DGS Puanı (DGS - SAY) 3 0,6 0,6
        Sözel DGS Puanı (DGS - SÖZ) 0,6 3 0,6
        Eşit Ağırlıklı DGS Puanı (DGS - EA) 1,8 1,8 0,6
        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa